Skip to content

A női lelkek és szekrények rendrakója

A Perlajewellery weboldalon mostantól nem csak egyedi ékszereket vásárolhattok, hanem  érdekes interjúkat, cikkeket olvashattok változatos női témákban.

Első beszélgetőpartnerem Ittes-Virág Veronika, a „Sikerre Öltözve, Tükörkép Tréning” program és weboldal tulajdonosa. Az interjú során kiderül, mit is jelent a tükörkép tréning és miért fontos, hogy amikor változni, változtatni szeretnénk magunkon, ne csak a külsőnkre gondoljunk, hanem a bennünk lakozó női lélekre is.

Mit jelent az, hogy tükörkép tréner? Mi a különbség egy stylist/színtanácsadó és a Te munkád között?

A tükörkép tréner egy life coach és egy szín-és stílustanácsadó elegye. Nálam a hangsúly a külső és a belső közötti egyensúly megteremtésén van. Ahogy az egyik ismerősöm találóan megfogalmazta rólam: „Vera, te nemcsak a ruhásszekrényekben, hanem a női lelkekben is segítesz rendet rakni.”

Miben egyedi a szolgáltatásod?

A szolgáltatás egyediségét a fent leírtak mellett az adja, hogy nagyon sok szolgáltatásom online is elérhető, így szabadabb időbeosztást ígér a felhasználóknak.

Leginkább milyen nők fordulnak hozzád segítségért?

Olyan hölgyekkel dolgozom, akik egy nagy változás után vannak (pl. szülés) és szeretnék megtalálni újra önmagukat, illetve akik képesek és hajlandók maguk előidézni a változásokat.

Mit üzensz az idővel mindig hadilábon álló kisgyermekes anyukáknak?

Sokszor előfordul pl. rendezvényeken, hogy miután kiderül, hogy mivel foglalkozom, rögtön elkezdenek szabadkozni az anyukák, hogy „Jaj pont most így nézek ki, stb.” Én pedig mindig azt szoktam mondani, hogy tudom, hogy megvannak a prioritások. Most nyilván nem a tűsarkú az. Ennek ellenére minden élethelyzetben kihozhatjuk magunkból a legjobbat. pl. játszhatunk  a színekkel, hogy jobb legyen a hangulatunk. A egyik sokat hangoztatott mondatom: „Reggel a ruhásszekrény előtt állva ne úgy öltözz fel, ahogy érzed magad, hanem ahogy érezni akarod magad.” És az apró, de praktikus megoldásokról se feledkezzünk meg, pl. hogyan tudok lazán, élvezettel rendet rakni a ruhásszekrényembe vagy szetteket összeállítani pillanatok alatt.

Mit tanácsolsz egy éppen munkába álló anyának, akinek a ruhatára pár mackónadrágból áll? Semmiképpen se kezdjen el vásárolni terv nélkül. Amikor valakivel együtt dolgozom pl. egy online coaching keretein belül, akkor mindig megnézzük, hogy hogyan fog összetevődni egy napja/hete. Mi az, amire valójában szüksége van. Mi az, amitől meg kell válnia. Mi az a pár dolog, amit feltétlenül érdemes beszereznie, hogy egy jól kombinálható ruhatára legyen. Hiszen az otthon töltött idő alatt, nemcsak a testünk alakul át, hanem belül is sokat változunk. Az új szerep, a rengeteg új helyzet következtében lehet, hogy amit évekkel azelőtt jónak, szépnek, csinosnak, divatosnak tartottunk most már nem lesz az.

Milyen változásokat hozol egy nő életébe?

Szeretem a praktikus megoldásokat átadni és szeretem, amikor valaki máshogy kezd el gondolkodni egy adott dologról, mint előtte. Legyen az pl. saját maga! A célom az, hogy a hozzám forduló hölgyeknek az öltözködés újra játékos, kreatív folyamat legyen. Az önkifejezésük egy módja. Egy olyan dolog, amit élvezettel csinálnak, a mindennapi szürke rutin helyett.

Mi az, ami leginkább megdöbbent a beszélgetések során?

Talán az, hogy mi nők, akik nap, mint nap törődünk a szeretteinkkel, barátainkkal, kollégáinkkal, mennyire vágyunk magunk is egy kis törődésre és mennyire kevesen engedik ezt meg maguknak.

Milyen szerinted egy tökéletes nő?

Szerintem olyan, hogy tökéletes nem létezik. Ráadásul, ha meg akarnánk felelni ennek a képnek, akkor az állandó frusztrációt okozna. Szerintem az a nő van jó helyen, aki önazonos. Tisztában van az értékeivel, de a hiányosságaival is, és mindezt elfogadja. Stílusát tekintve tudja, hogy mi áll jól neki és tudja is viselni ezeket a darabokat. Magabiztosságot és harmóniát sugároz, de azt is elfogadja, ha néha rossz napjavan.

Mesélnél egy kicsit a Tükörkép Tréningről részletesebben?

A tréning egy izgalmas kombinációja a belső és a külső munkának. Először a belső munkával kezdjük, aztán jönnek a napi kis feladatok, amikkel ki ki lépünk a komfortzónánkból. Például annak, hogy egy színt miért szeretünk vagy éppen, hogy miért utasítunk el, érdekes okai lehetnek. Hiszek abban, hogy egy-egy szín hiába áll jól, ha annak a viselésére lelkileg még nem vagyunk felkészülve. De ez csak egy példa volt a különböző témák közül, amiket a feladatok érintenek. (https://sikerreoltozve.hu/treningek/tukorkep-trening/

Nem idegenkednek attól, hogy egy ilyen nagyon személyes szolgáltatást online vegyenek igénybe?

Szerencsére nagyon sok a pozitív visszajelzés és az érdeklődő is. Az oldalalom sokat olvashatnak rólam és vannak ingyenes szolgáltatásaim is (online tesztek), amiket igénybe vehetnek, mielőtt megkeresnek. Ha pedig végül úgy döntenek, hogy a vásárlóim lesznek, az online szolgáltatásokat természetesen telefonos és igény szerint Skype-os beszélgetések is kiegészítik, így azért nem vagyok egy „arctalan” idegen számukra.

A honlapomon megtalálható ingyenes szolgáltatások:

Milyen fizetős online szolgáltatásaid, tréningjeid vannak?

Az első és számomra nagy kedvenc a Tükörkép tréning (https://sikerreoltozve.hu/treningek/tukorkep-trening/), ami egy külső – belső átalakulást indít el.

A másik az Online testalkat elemzés (https://sikerreoltozve.hu/szolgaltatasaim/szemelyre-szabott-online-testalkat-elemzes/), ami tippeket, ötleteket ad hogyan tudjuk kiemelni azt, ami előnyös rajtunk és elterelni a figyelmet a kevésbé elégedettséget adó helyekről.

Az online coaching (https://sikerreoltozve.hu/szolgaltatasaim/online-coaching/) keretein belül pedig foglalkozunk mind a ruhatárral, testalkattal kapcsolatos kérdésekkel, de a női lét kihívásaival is.

Az igazán elhivatottak számára pedig van egy saját Mentor programom: (https://sikerreoltozve.hu/szolgaltatasaim/az-en-eletem-az-en-stilusom/)

 Az online tréningek végén mit kapnak a résztvevők? Miért érdemes részt venni a képzéseiden?

Egy tiszta képet arról a NŐről, akik valójában lenni szeretnének és jó pár lépéssel közelebb is kerülnek hozzá. Rengeteg élményt és tapasztalatot az út során. Magabiztosságot, önbizalmat. Jobban fogják szeretni és elfogadni magukat. Pozitív visszajelzéseket a külvilágtól. Harmóniát odabent.

Tartasz előadásokat, workshopokat is, ahol személyesen is lehet találkozni Veled?

Igen, most februárban Debrecenben és áprilisban Budapesten lesz egy programsorozatunk az egyik kedves barátommal és üzlettársammal Orosz Krisztinával közösen, Öltözködés és Önismeret – Nőknek Női szemmel a Sikerről címmel.

Március 20-án, április 24-én és május 22-én pedig Stílus- és Illatműhelyt szervezünk Bálint-Huber Zsuzsival közösen szintén Budapesten.

Valamint az a megtiszteltetés ért, hogy felkértek és így egy színpadon adhatok elő, pl Pál Ferivel március 22-én, Budapesten a Pszinapszison. Az előadásom címe: Az öltözködés pszichológiája.

Mit jelent számodra a siker?

Számomra azt jelenti, hogy a helyemen vagyok. Amit teszek, az számít. Nemcsak a munkámban, a magánéletemben is. Követendő például szolgálok a gyerekeimnek és azok, akik kapcsolatba kerülnek velem a privát életemben vagy a munkám során, jobban érzik magukat a velem való találkozás után, mint előtte.

Mutatnál pár visszajelzést, amit az ügyfeleidtől kaptál?

Az első, amit a Tükörkép Tréning kapcsán kaptam:

Köszönöm, hogy foglalkoztál velünk, és hogy rávettél minket, hogy foglalkozzunk magunkkal. Van néhány elmaradásom, de a legtöbb feladatot elvégeztem és változott a látásom a nőiséggel, szépséggel, külcsínnel kapcsolatban. A legnagyobb felismerésem, hogy a stílus/öltözködés nem egy felszínes szemfényvesztés, hanem egy varázseszköz, amivel kifejezhetem magam. És (tadamm) ami által befolyásolhatom a saját attitűdömet. A legevidensebb fejlődésmérőm: pénteken ruhát, blézert, kiscsizmát vettem fel, sminkeltem és még parfümöt is raktam. Úgy lebegtem egész nap mintha az a hölgy lennék, aki egyszer majd szeretnék lenni… és elsöprően magabiztos voltam, egyszerű de biztos :))) Isten áldja a csoporttagokat, köszönöm, hogy egymás életének a részei lehettünk :* 

Nemrég pedig ezt az online testalkat elemzés kapcsán:

Hát ez valami szuper volt! Nagyon vártam, h elküldd. Örömmel és izgalommal olvastam a soraidat! Sok hasznos infót kaptam, igyekszem ezeket szem előtt tartva ezután vásárolni! Valóban van olyan tömegáru, amit a boltban rám sóztak. Ott tetszett, de amikor itthon ismét felpróbáltam, nem is értettem, miért vettem meg… Most megyek és átnézem a gardróbot. Azt hiszem itt az ideje pár ruhának búcsút mondani! Nagyon köszönöm a segítségedet!

Scroll To Top